Blogg

Totalt 6 poster
Sida 1 av 2
1 2
2023-07-25 17:36
Fishing star
Nattfiske - en utmaning som inte kommit lätt för mig.
0 kommentar(er)
2023-07-10 11:07
Sven-Inge Brååheden
Ett par dagar innan Coffe och jag skulle åka, så skulle det bli kanonväder. Dagen innan så blev det sämre, men inget regn. Men det skulle blåsa ca 3-5 sekundmeter i byarna. Vi kollade vädret igen vid 03.00 på morgonen fiskedagen, inget regn och ca 3-6 sekundmeter i byarna. Vi åker iväg på våran resa och jag möter upp regnet och mer blåst på vägen dit, hur ska det här bli tänker jag. Men vi forsätter och möter upp varandra vid vättern. Kommer fram till iläggsplatsen, tittar ut över vättern och ser ett hav av vågor med vita gäss. Vi bestämmer oss för och åka ut, vi kommer ut till fiskespotten efter en rätt guppig resa. Coffe fick äntligen sin första röding på vertikal. Vi lyckades fiska upp 4 rödingar, en lake samt att vi missade 2st fiskar. Vi skulle köra live på fishr-tv, men det blåste och regnade för mycket, så sändningen kunde inte börja förrän mitt på dagen. Vet inte varför men både Coffe och jag missade och ta kort på Coffes fösta vertikalfiskade rödin.
0 kommentar(er)
2022-08-20 10:18
team_zander_brothers
Glenn och Alexander i teamet var ute på ett efterlängtat göspass med kajakerna och gösarna var verkligen på hugget! När mörkret hade kommit åkte vi ut på sjön och det högg i stort sett hela fiskepasset. Top 5 för natten blev 97,90,89,88,87 med flera tätt efter, magiskt! En kombination som var grymt bra för natten var en svart Attra med mjukt gummi och svart skalle 55g tung.
2022-07-03 10:00
team_zander_brothers
Gös SM 2022 på åsunden, Ulricehamn. Tankarna har snurrat sista veckan innan tävling, har inte vart ute på mkt gösfiske i år. Ekolodsstrul, väderprognos som lovade 10-15s/m på åsunden ger det inga större fördelar i en kajak. Väl på plats bestäms planen för dagen efter surrande med Glenn och Mattias, ner till rampen, ut på vattnet. Förflyttningen mot fiskeplatsen sker i knappt 1 knop, tar hela tiden in vatten. Hittar en ö att gömma mig bakom för att tömma ur vatten med min toffel då jag inte fått med varken öskar eller kaffekopp. Kommande 4h försöker jag fiska men vädret gör det extremt svårt. Har turen att köra rakt på en 66cm fisk, senare även en 72cm fisk och håller mig i toppen. Det är en seg dag och både båtar o kajaker har det svårt. Gömmer mig en stund till bakom en annan ö för att se om vinden kan ge sig en stund. När mörkret faller börjar flera båtar röra sig bort från området jag fiskat på. Har mentalt gett upp 3-4ggr men biter ihop och tänker ”1 varv till”. På sista varvet in i mörkret märker man fiskens ändrade beteende, en fet 67cm hugger direkt, en till 71cm gös tätt därefter. Varför kan jag fiska bra men aldrig på topp! Tänker jag när jag närmar mig hetaste fläcken för dagen. Där står hon… Släpper jiggen och hon vänder snabbt om o kommer upp o tittar. Är de en gädda? Ne de tror jag inte. Hon vänder ner lika snabbt som hon kommer upp. Nytt släpp samma resultat 3 jiggar senare och 2 ratade släpp på sista jiggen så sitter jag i tanken redan i bilen på väg hem. Samtidigt vänder hon för 75ggn och suger i sig den svarta ”masken” från @swingbaits Spöet i en kraftig båge, hjärtat utanför kroppen och tillslut största gösen någonsin i en SM tävling i håven. Får hjälp av Mattias med mätning och vägning. Min livs segaste fiskedag slutar i total eufori, jag är svensk mästare i vad jag verkligen älskar att göra! Stort tack @mattiaslundb , @glennjuthe , @thorbjornbuch , @ulricehamnsff @sportfiskarna @swingbaits @garminsweden @grundens @costabassfishing alla sponsorer @jaktiajonkoping @abugarcia_fishing @wollmars_fiske_jakt_fritid mfl och alla tävlande! Nytt blogginlägg kommer inom kort med video och förklaringar kring vinnarbetet Masken och dess enorma fördelar på ”svårflörtade” storfiskar!
2022-06-06 12:00
Swigbaits
Det gick bra för Swingbaits ambassadörer på hovmantorps göstävling. Glenn Juthe Svennson på en tredje plats, Alexander Johansson på en femte plats, Christopher Strömberg på en sjunde plats och Henrik Johansson på en åttonde plats av 30 lag. Själv fick jag ingen godkänt gös, de jag fiskade på ville inte hugga tyvärr.
Totalt 6 poster
Sida 1 av 2
1 2